РОДЕН КРАЙ
Щом аз пак погледна твойте
тъй красиви долини,
чувство на любов ще дойде
и във теб ще приюти
родолюбие и сила,
храброст, обич, доброта,
нежност, грижа и закрила -
всичко в нас - на таз земя!
Приюти го ти, родино,
както Ботев приюти
в свойте, мила татковино,
свежест вдъхващи гори.
Както приюти рибари
насред Черното море,
както приюти овчари
сред безкрайното поле.
Приюти така сърцето
мое в свойте планини,
в свойте весели градчета,
в Черноморските води!
С моето сърце пази и
българите по света -
знам, те вечно ще обичат,
наш'та бългаска земя!
© Ралица Костова Все права защищены