15 авг. 2008 г., 17:00

Родопчанка 

  Поэзия » Другая
2514 1 20
Жена съм
със тракийска кръв
във вените -
потомка на Орфей.
Целувките ми са
свеж планински лъх.
Косите ми -
потоци луди.
Прегръдките ми са
топлият южняк.
А тялото ми е
гнездо на птици
и носи благоуханието
на борови дървета.
Аз имам хляб.
И кръшни песни.
И загадъчният дар
да паля страстите.
И огън във сърцата ви
да стъкна.

Жена съм.
Родопчанка.

© Латинка-Златна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??