15.08.2008 г., 17:00 ч.

Родопчанка 

  Поезия » Друга
2510 1 20
Жена съм
със тракийска кръв
във вените -
потомка на Орфей.
Целувките ми са
свеж планински лъх.
Косите ми -
потоци луди.
Прегръдките ми са
топлият южняк.
А тялото ми е
гнездо на птици
и носи благоуханието
на борови дървета.
Аз имам хляб.
И кръшни песни.
И загадъчният дар
да паля страстите.
И огън във сърцата ви
да стъкна.

Жена съм.
Родопчанка.

© Латинка-Златна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??