29 мая 2008 г., 13:55

Романтика 

  Поэзия
526 0 9

Фино се изчакваме,

избягваме преки въпроси -

аз романтично

бленувам,

свенливо просба мамя

чрез внушение,

когато сърцето

пасивно немее...

Свикни

с мелодията на песента

любовна,

започни я от средата -

началото пропуснахме -

викай чувства,

наслада,

желание...

Аз с очи те вкусвам,

лакомо ме ти

поглъщаш

като сочен плод...

Да погалим слуха си -

звуци от два инструмента -

надига се вълна клокочеща,

надиплена

като водни талази,

под лунна светлина

притихнали....

Аз и ти -

на цигулката мелодията

водеща - отстъпвам,

клавишите бели

докосвам аз -

от фраза музикална

запленени...

Отворени широко са

душите -

ухание се носи -

на розов цвят и май...

Пауза - мигновена

и свършва в нов

по- бърз, по-ситен,

тъжен и нежен ритъм,

към непознати далнини...

Ти и аз,

и музикалната фраза...

© Дима Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??