Фино се изчакваме,
избягваме преки въпроси -
аз романтично
бленувам,
свенливо просба мамя
чрез внушение,
когато сърцето
пасивно немее...
Свикни
с мелодията на песента
любовна,
започни я от средата -
началото пропуснахме -
викай чувства,
наслада,
желание...
Аз с очи те вкусвам,
лакомо ме ти
поглъщаш
като сочен плод...
Да погалим слуха си -
звуци от два инструмента -
надига се вълна клокочеща,
надиплена
като водни талази,
под лунна светлина
притихнали....
Аз и ти -
на цигулката мелодията
водеща - отстъпвам,
клавишите бели
докосвам аз -
от фраза музикална
запленени...
Отворени широко са
душите -
ухание се носи -
на розов цвят и май...
Пауза - мигновена
и свършва в нов
по- бърз, по-ситен,
тъжен и нежен ритъм,
към непознати далнини...
Ти и аз,
и музикалната фраза...
© Дима All rights reserved.
И на мен ми хареса!
Поздрави!