Тя беше по-страшна
от зимна вихрушка,
по-остра
от римския меч,
по-бърза от нощна
светкавица, блясък,
по-тежка от истински
гръм.
Тя беше оплискана цялата
в кърви...
тя беше чудовищен бич.
Кръвта по бръснача ѝ
беше тракийска...
кръвта на роднина,
на брат...
© Андрей Андреев Все права защищены