5 нояб. 2010 г., 19:16

Роза 

  Поэзия
457 0 4

След изгрева на черната зора
розата там увехнала стои.
Капят изсъхнали листа
Тя мисли си, че на зимата ще устои.
***
Ето, пролетта дойде,
но розата тъй и не
цъфти. Кокичетата
смеят ù се отстрани.
***
Лято е и радва се
тя на слънчевите
лъчи, но защо
още не цъфти?
***
Есен е, тъй топло
и така тъжно -
капнала от мъки,
предала се - не цъфти.
***
Но как само
цветето на любовта
да цъфти сред тез
диви гори...

© Апокалиптикс А Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??