Розите не цъфтят... през септември...
http://www.vbox7.com/play:91ea72fc
Есенно ми е.
В бледата сутрин
уморено
се разтварят въздишките.
И не свирят
щурците
(прекалено хладно
е вечер).
А в душата ми
пясъчно
се ронят усмивките
на пресъхнало лято
и на секнала песен.
...
Есен е.
Вътре в душата ми.
Изтерзана от
недоживяни лета
и от спомен...
за отлитнало ято.
...
Есенно ми е.
Колко е близо студът...
А денят ми
в червено залязва.
Скоро ще падне слана.
Ще се рони дъждът...
В хладната есен
на спрели любови,
розите не цъфтят.
Не можа цвят да разтвори...
и обичта... в моята
гръд...
© Елмира Митева Все права защищены