8 февр. 2014 г., 21:42

С цвят на отлежало вино 

  Поэзия » Философская
886 0 14

Животе мой, какво от теб остана –

камина със догарящ огън тих

и с вино отлежало пълна кана –

един отронен от сърцето нежен стих!

 

Една любов отровна, дяволита,

прозорец, в който грее залез луд –

кристален звън – две чаши недопити

и аленеещ в чашите „Мавруд“!

 

Безумни нощи с виното пенливо –

луднал кръвта любовен елексир,

букет от страсти – сладко и горчиво,

живот на екс и усет за всемир...

 

Животе мой, това от теб остана –

път към Голгота – аз си го избрах,

и кръст на който времето разпъна

човешкия ми първороден грях!

 

Горчив и сладък, грешен и невинен,

самотен и с другари споделен,

и залез с цвят на отлежало вино

след който ще си тръгна някой ден!

© Ваня Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??