21 мар. 2010 г., 18:47

С дъх на метал 

  Поэзия » Гражданская
1147 0 3

Животът в стоманена примка ни стяга,

чугунени мелници мачкат неистово,

платина и злато в мъглата ни газят,

едва си душите във зъбите стискаме.

 

Тъй или инак, както е тръгнало,

неусетно, естествено, без да си искаме,

устата си дъх да поемем отворили,

в мрачната нощ си душите напускаме.

 

Из черните улици на град "до поискване",

бледи и слепи се лутаме трескаво,

себе си търсим в тъмата с опипване,

уви, за душите си вече сме минало.

 

Платина и злато ни газят в мъглата,

чугунени мелници мачкат неистово,

животът в стоманена примка ни стяга,

бездушни, беззъби се кротко усмихваме.

© Пламен Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??