20 дек. 2018 г., 13:45

С отворена врата за теб 

  Поэзия » Философская
485 5 8

 

Дали съм храм... сама не знам,
(камбаните стоят високо).
Внушително звънят в сопран,
слова кънтящи издълбоко. 
В сумрака вътре...  тишина,
(иконите говорят тихо).
Олтарът с ангелска искра
молитвено разпръсква ехо.
Мъждеят  восъчни свещù,
белее светлината свята
подканя хроми, бедни, зли,
ръце да сгреят...  и душата.
С врата отворена за теб
е храмът – божия обител,
бъди ми гост, вовек приет
духовен брат и мой Учител.

© Таня Мезева Все права защищены

Всеки, що срещаме по пътя си, може да бъде наш Учител!

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??