20 мар. 2010 г., 08:44

С разперените парашути 

  Поэзия » Пейзажная
538 0 1

         *  *  *

 

 

С разперените парашути

на облаците

се спуска лятото

над легналия в ниското Троян.

И музика зелена зазвучава

из гънките потайни на Балкана,

а погледът се вие от високо

над тъмните масиви на горите.

И тук,

в подножието на Амбарица,

потъваш в празника на сетивата.

Избликналата радост

ще те накара да се примириш

с вкуса тръпчив на възрастта.

 И   с  любопитство на дете

да тръгнеш към върха.

© Иван Хаджидимитров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??