15 мар. 2021 г., 12:27

С разум, дух и сърце 

  Поэзия » Философская, Гражданская, Другая
669 3 5

Господар на съдбата да бъдеш...
е лесна и трудна задача.
Зависи дали ще превърнеш,
моментен успех в неудача.

Господар, за да бъдеш е нужно
разумът с двеста да следваш.
От овации когато е шумно,
да спреш шума да преследваш.

Когато духът ти пропада,
криле умът да му дава.
На сърцето не давай да страда
щом егото почне да шава.

Стани господар на живота,
мечтите смело изричай.
Не живей в ограничителна квота,
а раздавай и смело обичай.

Господар на живота се става
с открито и чисто лице.
Животът... той не продава...
разум, дух и сърце!

15.03.2021г.

© Теодора Атанасова Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Направѝ най-трудното - стани господар на самия себе си »

21 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??