15.03.2021 г., 12:27 ч.

С разум, дух и сърце 

  Поезия » Философска, Гражданска, Друга
670 3 5

Господар на съдбата да бъдеш...
е лесна и трудна задача.
Зависи дали ще превърнеш,
моментен успех в неудача.

Господар, за да бъдеш е нужно
разумът с двеста да следваш.
От овации когато е шумно,
да спреш шума да преследваш.

Когато духът ти пропада,
криле умът да му дава.
На сърцето не давай да страда
щом егото почне да шава.

Стани господар на живота,
мечтите смело изричай.
Не живей в ограничителна квота,
а раздавай и смело обичай.

Господар на живота се става
с открито и чисто лице.
Животът... той не продава...
разум, дух и сърце!

15.03.2021г.

© Теодора Атанасова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Направѝ най-трудното - стани господар на самия себе си »

21 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??