5 нояб. 2024 г., 07:51

С тежест на крайъгълен камък 

  Поэзия
41 0 1

С Т Е Ж Е С Т Н А К Р А Й Ъ Г Ъ Л Е Н К А М Ъ К

 

Когато обитаваш дадена територия

и преражданията ти са ярки,сложни и пъстри,

встъпваш с единтичността си в история,

в която фениксът вечно възкръсва.

 

Това не означава,че ни липсват касателства

и до други известни светилища по света,

но явно,точно в България ни е мястото,

за съдбовно докосване от божествената мая.

 

През робства преминал народ,нивга смирен,

народ с велики духовни претенции,

раждащ светли личности, суверен-

посветен в божествените превенции.

 

03.11.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??