САМО ТАЗИ НОЩ
Само тази нощ
остани със мен,
за последен път
нека бъда в теб.
А на сутринта
тихо си тръгни
и до сетен ден
в мене остани.
Мой сбъднат блян
и погубена мечта,
най-вечни си остават
кратките неща.
Стогодишната война
била е само миг
в очите на една жена,
но не и на войник.
Страж на Любовта,
последен Мохикан –
сърцето ми за теб
се вихри в луд кан-кан.
Само тази нощ
не чакам следващ ден
и с първите петли
ще бъда съкрушен.
Само тази нощ
последно да напиша
с влюбени ръце
по теб любовен стих.
След това върви,
красива и добра,
и в мене остани
обичана жена.
© Наско Енев - РИМПО Все права защищены
МИГ ОТ ВЕЧНОСТТА