2 апр. 2007 г., 16:22

САМО ЗА ДВАМА! 

  Поэзия
784 0 3
 

Това, което най-много желая,

Е никога да не спра да мечтая.

Така се чувствам жива и, че дишам,

Даже и да мислят,че не ми прилича.


Това никой няма да ми отнеме,

Макар така да създавам проблеми.

Сърцето и душата остават чисти

И не са покварени моите мисли.


Пиша за любов, разбира се, много.

Това е по-чисто от гадната дрога

От любов изпадаш само е еуфория,

Надявам се вярна е мойта теория.


Тя, любовта, е чувство прекрасно,

Това на мнозина не е съвсем ясно.

Отдавам се изцяло на това чувство.

Това е любов, а не просто блудство.


Приятна е такава любов, платонична.

Тя е, разбира се, най-романтична.

От много лоши мисли е предпазена,

За добрите хора само е запазена.


Може да има и привкус еротичен,

Тогава сюжетът става по-лиричен

Тя е само в сегашно и бъдеще време,

Трябват две сърца, за да покълне семе.


Ражда се спонтанно, чиста, непринудена,

Като че ли става от дълъг сън събудена.

Трябва на момента просто да се хване,

Че е като бебе - да не би да падне.


Хванеш ли я здраво, ти я отстоявай.

Някой да помогне - не се и надявай.

Тя е само ваша и на никой друг,

Родена за двама - съпруга и съпруг.


© Нели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??