Това, което най-много желая,
Е никога да не спра да мечтая.
Така се чувствам жива и, че дишам,
Даже и да мислят,че не ми прилича.
Това никой няма да ми отнеме,
Макар така да създавам проблеми.
Сърцето и душата остават чисти
И не са покварени моите мисли.
Пиша за любов, разбира се, много.
Това е по-чисто от гадната дрога
От любов изпадаш само е еуфория,
Надявам се вярна е мойта теория.
Тя, любовта, е чувство прекрасно,
Това на мнозина не е съвсем ясно.
Отдавам се изцяло на това чувство.
Това е любов, а не просто блудство.
Приятна е такава любов, платонична.
Тя е, разбира се, най-романтична.
От много лоши мисли е предпазена,
За добрите хора само е запазена.
Може да има и привкус еротичен,
Тогава сюжетът става по-лиричен
Тя е само в сегашно и бъдеще време,
Трябват две сърца, за да покълне семе.
Ражда се спонтанно, чиста, непринудена,
Като че ли става от дълъг сън събудена.
Трябва на момента просто да се хване,
Че е като бебе - да не би да падне.
Хванеш ли я здраво, ти я отстоявай.
Някой да помогне - не се и надявай.
Тя е само ваша и на никой друг,
Родена за двама - съпруга и съпруг.
© Нели All rights reserved.