САМОДИВА
Родена в горските дъбрави.
С коси от слънчеви лъчи.
От ветровете музика си прави,
а метличини са нейните очи.
Денем паячета малки
нежни роби и плетат.
Вечер малките русалки
тихо стихове шептят.
Минава боса през гората.
Там дъхави цветя цъфтят.
Животинките в полята
венци за нейните коси плетат.
Живее в къщичката дива.
Живее в приказките за деца.
Но самодивата красива
живее в пълна самота.
26.06.2007
© Мириам Все права защищены