Днес ще закуся със себе си,
стръвно плътта ще разкъсам,
в клетка от кости нащърбени,
вие душата в покруса.
Увълчи се "стадото" вече
за рабът наведен под бича,
от Бога се бързо отрече
и дявол над него наднича!
Късайте всички от мене,
кървави, злобни дори -
вяра и чувства втъмнени,
спомени, нощи и дни!
© Иван Димитров Все права защищены