26 нояб. 2009 г., 14:47

Самотни нощи 

  Поэзия » Любовная
532 0 0

Самотни нощи

 

Взирам се в нощите черни,

мислено галя косите ти нежни.

Твоето име нашепвам,

твоето име ме води в съня.

 

Викам, зова -

гласът ми сякаш глас във пустиня.

Ти не чуваш,

ти не зовеш,

моето име ти не прошепваш.

 

Сама съм в нощите черни,

сама съм в сънища неверни.

Твоите очи не виждам,

сякаш сляпа съм и тъмнина

е обзела моята душа.

 

Мечтите с твоя образ все чертая -

прекрасни сини езера -

пленили до безкрайност моята душа.

На дъното им аз мечтая,

аз живея, превъплатена в сянка,

сянката на любовта.

 

АЗ ЖИВЕЯ, АЗ ГОРЯ!

© Мирослава Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??