16 авг. 2011 г., 12:32

Самотник в нощта 

  Поэзия
619 0 4

Приседнал под уличната лампа навън,

с отчаяно, бледо лице,

безмълвно ръцете отпуснал встрани

един несретник с разбито сърце.

 

Поглеждам това лице крадешком,

на пръсти бездиханно изправена.

И откривам в очите - сълзи

на един несретник с разбито сърце.

 

С кого ли тази нощ ще се срещне човекът,

безлюдна е градската улица.

Да поговори с някого би било добре

този нещастник с разбито сърце.

 

Колко ли хора в нощта са останали

самотни бездомници навън по света.

Отчаяни от живота, измъчени,

със застинали в очите сълзи...

© Миночка Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??