18 февр. 2010 г., 13:21

Самозалъгване 

  Поэзия » Любовная
982 1 3

Тя стоеше точно срещу него,
а той дори не гледаше към нея.
Мъжкото му безгранично его
го караше тъй гръмко да се смее.

Пред другите той беше безразличен
и тя самата вярваше в това -
че колкото преди години я обичаше,
дотолкова безлична беше му сега.

А той отвътре целият изгаряше,
ала не смееше да си признае пред света.
"Не я обичаш" - често си повтаряше
и сам се лъжеше, че вече е така.

Отивайки си, леко я погледна
и тя съзря неясен блясък във очите му.
"Омраза е", прошепна си сломена.
А той скришом избърса сълзите си.


© Теди Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??