15 февр. 2020 г., 11:13

Сбогом Младост 

  Поэзия
1075 0 4

 

/авторска песничка за моят клас/

 

Годините летят,

лети и младостта,

топъл Май дойде

и отне ми радостта,

и защо съм тъй далече,

и нещастен аз сега,

времето ми отговаря.....

– Защото си без Трети „А“.

 

припев:

Трети „А“ ела – върни се,

върнете се години – дни,

и нека бъдем пак безгрижни,

както бе преди!

 

Седя във нас, отчаян, недостоен,

да погледна аз света,

прелиствам страниците на албума,

пълен с весели лица,

за стотен път, със поглед скръбен,

гледам снимка аз, една.

Малка снимка с много хора,

снимката на трети „А“.

 

припев:............................................

 

И когато срещна някой,

някога от трети „А“,

ще отмина без да го позная,

защото все-пак старостта....

годините от дългата раздяла,

ще са виновни за това!

 

припев: ...............................................

 

Весо: 18.05.1976г.

 

Ще ви помоля да не се смеете много,

щото тогава бях 17г. юноша /не тинейджър/

и така го усещах със сърцето си!

© Веселин Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??