11 окт. 2018 г., 10:31  

Сбогуване 

  Поэзия » Авторская песня
737 1 2

Жадно изпихме две питиета.

Бяхме двама в стария бар.

Изпушихме  бързо поредна цигара.

Приятеля мой тихо  ми каза:

Тази хармоника тука оставям

Да свиря с нея вече не искам

 

Тогава от него бавно я взех.

Въпрос му зададох и  дъх си поех:

Когато стигнеш небесния свят,

може би имаш куплет неизпят?

Господ знае има сега,

още блус в твойта душа.

 

Пак ме погледна и твърдо ми каза:

Когато стигна небесния рай,

цялата болка  ще се махне от мен.

няма да има в мене тъга,

няма да мога да свиря както сега.

 

И тръгна на някъде в късния час,

с крива походка без думи, без глас.

Сбогуване трудно със стария свят.

Невидими ноти пред него стоят.

 

© Николай Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??