7 мар. 2019 г., 15:02

Сбогуване с илюзиите 

  Поэзия
480 7 9

"Хлапашкият ми сал е здраво вързан.

Научих се да имам и да губя.

Сега си тръгвай. Бързо, много бързо!

Защото всъщност искам да се любим..."

                                                  Камелия Кондова

- - -

Изчерпан е лимитът  ни за грешки,

а  вързаните салове не плават!

Как ненавременна е тази среща!

Един самотен сал се полюлява...

 

Отвяха ни далече ветровете.

Сърцата  ни в спокоен  ритъм бият.

През девет планини е  оня  трепет

от времето, когато бяхме Ние...

 

И странно е, че две  сълзи се стичат,

следите им  опарват твойте бузи...

Ти  шепнеш: "Боже, колко те обичах!...",

сбогувала  се с всичките илюзии...

© Роберт Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??