Сбъдване
Как ще научиш дъжда под твоя диктат
да се влива в реката, дъгата в небето
как ще издигнеш, ако на възел в кълбо е,
а то е в търбуха на риба... софизъм и толкова.
Лисичата стъпка как ще достигне до принца...
Ще догони ли хребетът с бързите скокове нея?
На сирачето феята синя кой ще рисува...
Само „там, горе” развръзките стават с летене.
Ритъма вляво, подведен от слънцето,
тревата измерва сърдечно с тангентата.
Кръгът се отваря и светят очите на вълците:
червени одеве, после - наивни до розово бебешко...
Имаме плодови приказки с хали - бият се
с бедни за ябълки; златни, червиви и ялови.
Гланца и царството змията отхапва в началото.
А боя за щастие чакаме „да го сбъдне”
чуждият автор в сценария... (to be continued)
© Златина Георгиева Все права защищены