Dec 16, 2012, 4:47 PM

Сбъдване 

  Poetry » Phylosophy
450 0 3

Сбъдване

 

Как ще научиш дъжда под твоя диктат

да се влива в реката, дъгата в небето

как ще издигнеш, ако на възел в кълбо е,

а то е в търбуха на риба... софизъм и толкова.

 

Лисичата стъпка как ще достигне до принца...

Ще догони ли хребетът с бързите скокове нея?

На сирачето феята синя кой ще рисува...

Само „там, горе” развръзките стават с летене.

 

Ритъма вляво, подведен от слънцето,

тревата измерва сърдечно с тангентата.

Кръгът се отваря и светят очите на вълците:

червени одеве, после - наивни до розово бебешко...

 

Имаме плодови приказки с хали - бият се

с бедни за ябълки; златни, червиви и ялови.

Гланца и царството змията отхапва в началото.

А боя за щастие чакаме „да го сбъдне”

 

чуждият автор в сценария... (to be continued)

© Златина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??