3 мая 2015 г., 16:00

Сцена в дъжда 

  Поэзия » Любовная
436 0 2

Да, знам, че няма да излезеш на сцената.

Късно е - полунощ.
Отпусната дремя
в този стол половината нощ.

А всъщност не късният час ни разделя
(макар и актьор в първа част),
разделя ни просто дъждът на неделята,
затиснал те тихо у вас.

Във тази нощ жива и толкова сластна,
в която оркестърът къса струни,
обичам да лъжа, че монотонно властва
дъждът помежду ни.

Че това ще е последният романс, от който
ще се събудя схваната, изтръпнала.
Не локва - цял океан е между нас.
За нежност да мечтая е престъпно.

02.05.2015
Русе

© Елица Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??