14 янв. 2022 г., 20:32

Сечко, Сечко 

  Поэзия » Для детей
517 0 4

Сечко, Сечко, де си бил,

виж носле си зачервил?

 

Сечко, Сечко, как така

храбро скърцаш във снега?

 

Сечко, Сечко, от къде

толкоз много студ си взе?

 

Сечко, Сечко, не така,

ще настина за беда.

 

Уж си малък кат' бълха,

а ме щипеш кат' ламя.

 

Сечко, Сечко, виж сега

аз си тръгвам у дома.

 

Ти навън играй, лудувай,

аз на топло, ще сънувам.

 

© Хари Спасов Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Сечко Февруари »

14 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??