29 авг. 2014 г., 21:08

Седем 

  Поэзия » Оды и поэмы
585 0 1

Скалѝ седем ме чакат на Бряг на мечтите...

Вихри седем ме канят да тичам със тях...

Седем нимфи ще питат: "Къде си, сестрице?"...

Само аз между тях ли забравена бях?...

 

Седем думи подред ще напиша за мъдрост...

Ще науча и седем урока - "Живот"...

Седем мъдри съвета ще спазвам за ритъм

на деня и за моето слънце едно...

 

Седем сълзи ще паднат от мен във водата.

Ще се слеят - солта между сол... А без тях

ще остана на нищото (тук) по средата,

но духът ще ги следва до мечтания бряг...

 

23.02.2014

© Надежда Павлова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??