19 апр. 2021 г., 21:00

Седмична прогноза 

  Поэзия
888 4 17

Къдриците на любовта се веят,

очите ти звезди са в небосвода.

Магичен пух, събудил зов в неделя,

предсказва полета на птица волна.

 

Огнището са топлите ти пръсти,

а пламъкът - искрите на сърцето.

И твоят дом съдбата ни ще кръсти,

щом чувства покоряват битието.

 

Начало ще разцъфне в понеделник,

а вторник ще избухне в слънчев блясък.

Един живот на друг ще бъде верен

и влюбени вълни на знойно лято

 

ще раждат допир на душите в сряда.

Ще звъннат чашите с пенливо вино

от щедър гроздобер в душите млади -

зърна, налели бъдеще взаимно.

 

А щом и устни слеят се в четвъртък,

ще бликне петък ярко романтичен.

И в тази жива чувствена прегръдка

сред кълнове любов ще те обичам.

 

Така с копнеж до събота, когато

дъгата ще роди една надежда

и в дланите ти ще цъфтя, богата

с неделна вяра обич че проглежда. 

© Цветето Б. Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??