Учен доктор в село влезе
Нагласен като за празник
Леля Деля със козела
Вече хляб и сол е взела
Ха бе де бре хайде синко
Да опиташ мойто винце
С хляб солчица и суджучец
А пък аз ще дам и лучец
Докторът завършил скоро
Гледа тез любезни хора
Всички радват се напълно
Всеки ден ще мерят кръвно
И сред старата гора
Мощно чу се вик Ура
А пък село Крива слива
Стана Докторска могила
© Дух на лютеницата Все права защищены