28.07.2017 г., 20:12 ч.

Селскодоктороработническа 

  Поезия » Гражданска
902 1 3

Учен доктор в село влезе

Нагласен като за празник

Леля Деля със козела

Вече хляб и сол е взела

Ха бе де бре хайде синко

Да опиташ мойто винце

С хляб солчица и суджучец

А пък аз ще дам и лучец

 

Докторът завършил скоро

Гледа тез любезни хора

Всички радват се напълно

Всеки ден ще мерят кръвно

 

И сред старата гора

Мощно чу се вик Ура

А пък село Крива слива

Стана Докторска могила

© Дух на лютеницата Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??