29 сент. 2005 г., 11:32

Сериозният човек 

  Поэзия
819 0 5

 

Съжалявам сериозния човек,

че чак сърцето ми се къса...

Той явно е от следващия век,

затуй така сърдит е и се мръщи...

 

Сериозният човек е достолепен,

темелен и още строг!

Пред него усните ми се залепват

и съм като учениче на урок.

 

Той мъдър е и  методичен –

оглежда ни като хербарий...

Много упорит, че и практичен-

безшумен като слух из канцеларии.

 

Сутрин пие си оцета,

за да изглежда вдъхновен.

Пред него дребни сме като патета

със оня цвят – отровничко зелен!

 

Ала не искам като него да изглеждам,

искам да съм си чешит.

Пред тиквениците да не се навеждам

и да чувствам се честит.

 

Че животът толкова е кратък

и да го пилеем за сръдня...

Мерси, ще мина аз оттатък -

в усмихнатата, весела страна!

© ШЕМЕТ Тарантупски Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??