26 июл. 2013 г., 13:52

Сесил 

  Поэзия » Другая
547 0 0

                   Сесил

 

Една девойка бледа

престъпва във нощта,

тя в нозете гледа 

пазейки с ръка свещта.

 

Свещта гори, догаря,

както нейният живот.

Мъчейки се тя повтаря 

молитва с божествен код.

 

Моли се да оздравее,

моли се душата да спаси.

Бърза да не закъснее

и вятърът свещта да угаси.

 

И ето, чудо стана!

Ангел се яви!

Девойката престана 

по пътя да върви.

 

Свещта ù падна от ръцете,

от очите ù сълзи текат,

тя му падна във нозете

и в земята си опря ликът.

 

Ангелът небесен,

свети Архангел Михаил,

той дойде със песен

и грабна на криле Сесил.

 

Остана ù телцето крехко,

проснато в прахта.

С тъга наведох се и взех го,

рано в утринта.

 

Душата ù далеч отлитна

в божествената светлина.

Животът тихо я отритна,

но прегърна я смъртта!

 

Цвете красиво израсна

на мястото свято,

от сълза една порасна

с капка кръв полято.

 

Бяла, дива маргарита

с нежни, бели цветове,

от болката пропита

ще цъфти със векове!

 

         

 

© Иванка Неделчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??