24 янв. 2008 г., 10:02

Сестра 

  Поэзия
723 0 3

СЕСТРА!!!

 

Обичах те, като сестра,

дори повече от това,

когато се оглеждах в погледа ти,

там виждах отражението на своята душа.

 

Но ти се отрече от мен

- избра пътя към Смъртта!

- Да те спася - молиш сега!

- Не - никога.

 

Някога подадох ръка,

но опиянена от ,,Еуфорията"

се изплю върху дланта.

С насмешка подритна в калта

последната надежда за свобода.

 

И тръгна...

устремена да гониш вятъра.

Аз останах сама, осиротяла

да ближа раната.

Тогава и последното човешко чувство в мен умря,

умря заедно с твоята душа.

 

В този миг...

погледът със скръб се наля,

сърцето за секунда дори спря...

 

... ЗВЯРЪТ В МЕН ПРОПЛАКА...

 

а аз безмълвна се изправих,

по-силна от всякога, стиснала  в юмрук дланта,

насочих го към Всевищния

и извиках освирепяла:

- ПОБЕДА!

 

Тръгнах да бродя из Света,

 красива, засмяна,

но в очите ми дремеше ЗВЯРА.

 

Тогава дочух до болка познатия глас,

там някъде в тъмнината,

сянка се полюляваше - саката.

- До дъното беше стигнала, горката!

 

С присмех отвърнах на молбата.

Обърнах се и тръгнах...

свободна да  догоня вятъра.

 

Писъците й отекваха дълго в съня,

обвиненията в предателство пресичаха мисълта, като кама...

но ЗВЯРЪТ дремеше

в погледа на осиротялата млада жена!

© МАЛЕЧКА ПАЛЕЧКА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Вече съм свободна !
  • Съгласна съм напълно с Ена. Отвори сърцето си и разтвори омразата си в опрощение - само така можеш да усетиш истинската Свобода! Усмихвай се
  • Много силно и спонтанно, Бастет ! Накара ме да се замисля . Изхвърли от душата си черните мисли, дай дори и на предателите любов ! Защото за това сме родени, да раждаме в душите си любов и да я подаряваме с чисти сърца ! Въпреки всичко ! Когато покориш звяра в себе си, тогава ще си напълно свободна и щастлива ! Прегръщам те !
Предложения
: ??:??