Имаш ли прясна водица
моя игрива сърничке?
Имаш ли пълна луница,
моя любима сестричке?
Имаш ли, имаш сестрице
белег от мама обичан?
Да те открия, сестрице,
теб да спася и да тичам.
Нямам си, нямам си, батко,
белег и стари нишани!
Имам си, имам си, батко,
сЪрце, на него и рани.
© Хари Спасов Все права защищены