3 янв. 2017 г., 17:39

Сестрице моя 

  Поэзия » Другая
688 1 2

Във мрачни дни, дори в самотни нощи,

щом потрябва ми приятелското рамо,

дето не веднъж в мълчание попило

моите сълзи, мойта мъка заличило...

Аз зная без въпроси ти ще тръгнеш,

през бури и виелици ще минеш,

себе си дори не ще пожалиш,

за да може пак до мен да бъдеш.

Ще ме прегърнеш силно, ще прошепнеш

"Знай, до теб съм!"... друго не ми трябва...

със обич моите сълзи ще избършеш

и пак във мене ти ще вдъхнеш вяра.

Сестрице моя, вярна, знай, до гроба

до теб аз също винаги ще бъда,

през ада ще премина, ако трябва...

и моя да е твоята присъда.

И знай, че никога не ще допусна

ръката ми ръката ти да пусне,

през бури и виелици ще мина,

животът нека заедно ни блъсне!

© Периян Байрамова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??