Сега е буря - дъжд и вятър,
а след това луна, звезди.
Излъже някой - бил приятел,
а после мама ме теши.
Какви пари, какви пари!?
Съспенс от стар театър
и мимът пак крещи:
" Елате! Кралски вятър!".
Не искам чужди ветрове,
обичам моят роден!
Той пъшка и реве,
на север въдици плете.
Той прави ме свободен,
и с него мама ме зове!
© Хари Спасов Все права защищены