28 окт. 2009 г., 12:48

Сезонен пирует 

  Поэзия » Пейзажная
639 0 9

СЕЗОНЕН  ПИРУЕТ

 

                 Златно ято сърца под топола

                 в октомврийски красив пирует.

                 С бащин поглед изпраща ги ствола  

                 и с потънал в тъга силует.

                           

                 Като в ласка целебна събрани,

                 те долитат от приказен свят,

                 на земята поредните рани

                 да покрият с най-топлия цвят.

                            ***

                 С топъл губер от Златното руно

                 в кратък миг пак успях да ги видя...

                 Сякаш звън от разплакана струна

                 бе събудил Язон и Колхида.

 

                                           28 октомври 2009 г.

© Николай Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??