Есента.
Тежка диагноза.
Неизлечимо влажна.
Болезнено кална.
Несъразмерно цветна.
Лятото.
Преходен сезон,
когато се консервират
облаци и мирише
на изгоряло слънце.
Зимата.
Стерилно бяла.
Нахлува в цвета на косите.
Окадява с пушека си
заскрежените очи.
Пролетта.
Усмихнато дете
с озеленени панталони,
което още не знае,
че някой ден ще остарее.
© Мария Василева Все права защищены
уникалната Мария...която много харесвам...
с обич.