22.06.2008 г., 10:51 ч.

Сезони 

  Поезия
442 0 9
 

Есента.

Тежка диагноза.

Неизлечимо влажна.

Болезнено кална.

Несъразмерно цветна.

 

Лятото.

Преходен сезон,

когато се консервират

облаци и мирише

на изгоряло слънце.

 

Зимата.

Стерилно бяла.

Нахлува в цвета на косите.

Окадява с пушека си

заскрежените очи.

 

Пролетта.

Усмихнато дете

с озеленени панталони,

което още не знае,

че някой ден ще остарее.

 

© Мария Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??