16 мая 2010 г., 19:42

Сезони 

  Поэзия » Любовная
760 0 3

И търсих пролет посред зима,

да разцъфти изстрадала душа.

Намирах само спомени горчиви,

заровили в преспите засрамени глава.

 

Намръзнала завръщах се в постелята

да вдишам пак блажения ти аромат.

В душата юлско слънце засияваше,

разлистваше се в мене ален мак.

 

И в самотата на политащи листа

проронвах недоплакани сълзи.

От бурите на незатихналата страст

сезоните редуваха се в дните ми.

 

© Весела Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • към Водолея:Многолика и понякога болезнена,но все пак е красива.
    към Люсил:Благодаря!
  • Много нежно си изляла сезоните... Хареса ми!
  • Многолика е любовта - ту зима, ту лято...
Предложения
: ??:??