И търсих пролет посред зима,
да разцъфти изстрадала душа.
Намирах само спомени горчиви,
заровили в преспите засрамени глава.
Намръзнала завръщах се в постелята
да вдишам пак блажения ти аромат.
В душата юлско слънце засияваше,
разлистваше се в мене ален мак.
И в самотата на политащи листа
проронвах недоплакани сълзи.
От бурите на незатихналата страст
сезоните редуваха се в дните ми.
© Весела Йотова All rights reserved.
към Люсил:Благодаря!