Сезони
Пролет
Пролет е навън сега,
има хубави цветя,
птичките се връщат пак,
отдалече идват чак.
Пролет е сега,
пеят вън деца,
весело на двора
тичат до умора -
радостни, щастливи,
весели, игриви!
Щъркели вън има,
не е вече зима -
Птички нежно чуруликат:
„Пролет е” – весело викат!
Лято
Лято е навън сега,
тичат весели деца,
топло време тук дойде,
за да ходим на море.
Разхождам се в гората
и гледам красотата -
реката как извира
и накъде отива...
Дърветата засмени
в нови са премени,
облачета са се свили,
на небето са се скрили -
да не плисне изведнъж
силен, бурен, летен дъжд!
Есен
Есен е навън сега,
падат жълтите листа,
лъхва топлият ветрец,
брули есенен листец.
Децата са си вкъщи.
Слънцето се мръщи,
птичките ги няма вече -
отлетяха надалече.
Зима
Зима е сега навън,
спят си мечки зимен сън.
През нощта
кротък сняг валя
и гората почерняла
сред широките поля
като приказка огря.
Има Коледна елха,
свети, мига всеки час,
за да дойде дядо Мраз!
Нина Митрева- 6 клас
© Ученици Все права защищены
Поздрав!