30.05.2010 г., 22:33 ч.

Сезони 

  Поезия » Пейзажна
727 1 9

                                               Сезони

 

             Пролет

 

Пролет е навън сега,

има хубави цветя,

птичките се връщат пак,

отдалече идват чак.

Пролет е сега,

пеят вън деца,

весело на двора

тичат до умора -

радостни, щастливи,

весели, игриви!

Щъркели вън има,

не е вече зима -

Птички нежно чуруликат:

„Пролет е” – весело викат!

 

              Лято

 

Лято е навън сега,

тичат весели деца,

топло време тук дойде,

за да ходим на море.

Разхождам се в гората

и гледам красотата -

реката как извира

и накъде отива...

Дърветата засмени

в нови са премени,

облачета са се свили,

на небето са се скрили -

да не плисне изведнъж

силен, бурен, летен дъжд!

 

                Есен

 

Есен е навън сега,

падат жълтите листа,

лъхва топлият ветрец,

брули есенен листец.

Децата са си  вкъщи.

Слънцето се мръщи,

птичките ги няма вече -

отлетяха надалече.

 

 

                  Зима

 

Зима е сега навън,

спят си мечки зимен сън.

През нощта

кротък сняг валя

и гората почерняла

сред широките поля

като приказка огря.

Има Коледна елха,

свети, мига всеки час,

за да дойде дядо Мраз!

 

 

                                                                         Нина Митрева- 6 клас

 

© Ученици Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??