8 нояб. 2019 г., 23:28

Сезоните на ореха 

  Поэзия » Другая
242 0 3

На двора орехът шуми...

Младеж в зелена, тънка риза?

Или във пролетни зори

припява с първите петли.

 

На двора орехът мълчи...

Премъдър цар с корона златна?

Или погалва есенни мъгли,

любов за смъртни непонятна.

 

На двора орехът гори...

Чадър разперен над земята?

Или с гугутка си шепти

за свойта тайна свята.

 

На двора ореха е спрял...

Прегърбен дядо с бял кожух?

Или снегът по тъмно е валял,

а аз за ореха не съм разбрал.

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??