На двора орехът шуми...
Младеж в зелена, тънка риза?
Или във пролетни зори
припява с първите петли.
На двора орехът мълчи...
Премъдър цар с корона златна?
Или погалва есенни мъгли,
любов за смъртни непонятна.
На двора орехът гори...
Чадър разперен над земята?
Или с гугутка си шепти
за свойта тайна свята.
На двора ореха е спрял...
Прегърбен дядо с бял кожух?
Или снегът по тъмно е валял,
а аз за ореха не съм разбрал.
© Хари Спасов All rights reserved.