Живота е една дълга партия Шахмат,
Всеки следващ ход, допринася обрат!
Дали с офицера, коня.. или пък с пешка,
Играта и за двама ни, може да е тежка?
Оставяш си време и тактиката си обмисляш,
какъв ответен удар ще получиш..премисляш!
На ,коя от фигурите .. доверие да заложиш,
Или с реми.. играта за "време" да отложиш?
Противника със спокойствие, убедително надделява,
Че съм психически немощен,,веднага той преценява!
Установих...Концентрация и убедителност ми липсват,
грешните ходове и неубедителността ми,ясно го изписват!?
29.05.2021 -Виена
12.30...моментално
© Маестро Митко Хаджиев Все права защищены